Pankek

Pankek 
2 yumurta 
3 kaşık toz şeker
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 pk vanilya 1 pk kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Yumurta ve şeker mikserle çırpılır sıvıyağ,süt eklenip tekrar çırpılır.un,kabartma tozu vanilya elenir sıvı karışıma eklenir tuz da ilave edilip koyu boza kıvamında çırparak hazırlanır krep tavası çok az yağlanır tava önce ısıtılır pankek hamurundan küçük kepçe ile tavanın ortasına dökülür hiç oynatmadan bir dakika kadar tutulur üstten göz göz kabarcıklar olunca diğer tarafı çevrilir sarımsı renk olunca tamamdır. Not ilk etapta birinci yaptığınız pankek ziyan olabilir sonra el alışkanlığı çok güzel olacaktır bu kadar hayırlı geceler

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

antep fıstıklı kurabiye

bol çikolatalı kek

baton kalıpta sade kek